HTML

NorbNor go Holland

Nóri és Norbi elindulnak a nagyvilágba és meghódítják Hollandiát...

Friss topikok

Címkék

Hágai mindennapok, de nem hétköznapiak:)

2012.05.03. 11:54 NorbNor

Na csőő!!

huh , sokminden történt mióta nem jelentkeztem. Kezdjük akkor sorjában.

Póker

Nah, ezt tolom ezerrel. Furcsa, de itt kint tényleg ez lett a munkám.. hihi. Annyit játszom, hogy néha komolyan kártyalapokkal álmodom.. lol. Mindegy, sikerült szerencsére kis playmanit összegyűjteni, úgyhogy előállt minden pókeres álma: mire is költsük a játékpénz nyereményt..? :-) Szal összeült a haditanács és végigbeszéltük (én a hadvezér ill. nóri a kincstárnok hihihi).

párizsi és kenyér van itthon ez tehát nem kell.., ruhát vettünk a múlt hónapban nóri bonusából ez is van egy vagonnal hmmm mi a rákra "szórjuk" el a pénzt.. nah az lett a vége h régóta vágyom egy játékkonzolra (tudom ez marha fontos eheh) tehát azt döntöttük, hogy vegyünk egy ilyet. Tudat alatt mindig is éreztem h nóri is vágyik ilyenre lol. Szal most beruháztunk egy PS3 csomagra, ami a következőkből áll:

ps3 consol 160gb + controller

ps3 move pakidzs+ move controller

+ 1 extra controller (h nórit le tudjam zúzni mortal kombatban nyihihi)

+1 move controller

+ játékok: mortal kombat complete edition, és move játék start the party ill. vmi sport champion

Nah lényeg h ezeket online rendeltük meg, így fasza kedvezményt is adtak ill. szomcsi benne h megrendeled és másnapra kiszállítják ill. ami még szomcsibb h 0 Ft ill. bocsi 0 eur a postaköltség.. szal most várom a futárt ezerrel:-)

Lakás

Az utóbbi időben az idő nagy részét a lakáskeresés töltötte ki.. A jelenlegi kecóban (ezt a cég biztosítja) május végéig lehet lennünk, ezért ideje volt keresni, vmi elfogadható lakást júniustól.

Maga a lakáskeresésről már korábban írtunk, szóval ez alapban nem egy egyszerű móka itt. Lényeg, hogy alapban kurva drága minden lakás, ezt úgy kell elképzelni, hogy a kicsit normálisabb kecók 1000 eur/hó-tól indulnak , plusz persze a rezsi, ami olyan 150-200 eur /hó. Szóval 1200 per hó ahonnan indulsz, a határ persze itt is a csillagos ég, simán vannak 3k 4k eur /hó-s lakások és ahogyan a hirdetésekből látni veszik is ki őket, mivel az online felületen jelzik ha rented lesz a lakás. A másik h alapban ügynökségen keresztül bonyolítódik az egész. Maga az ügynök elég profi, nem csak ímmel-ámmal szöttyög hanem tényleg bedobja magát és kurvára nekiáll keresni neked lakást ha megbízod. A megbízás kb annyi h írsz neki(k) egy mailt h szeretnél lakást bérelni és kéred h segítsen találni. nah ezután ő secpec elkezd ezerrel küldeni maileket fényképekkel h ilyen meg olyan kecók vannak és válogass melyik tetszik. Szóval kurvára tetszik h alapban nem fizetsz neki semmit azért h ad kurva sok címet (elmegy veled bemutatni a lakást a helyszínen stb), csak akkor fizetsz ha kivetted a kecót..:-) Mondjuk ez utóbbi esetben viszont nem pöcsölnek.. a makelaar fee 1 havi bérleti díjnak felel meg... pfff. ill. ezen felül még kell fizetni szinte minden esetben 1 havi kauciós díjat is a tulajnak, ezt szinte minden esetben kérik.. ill., amit még kérnek az h fénymásold le a fizetési papírodat h lássa a madár h tényleg képes vagy-e kicsengetni a havi bérleti díjat... szal ennyi.. összefoglalva tehát a beköltözésünk az új kecóba cirka 3k- 4k eur-ba fog fájni... hmmmm

A másik h alapban kurva sok lakás van kiadó, viszont nagyon nagy a szórás h hol érdemes kivenni, ill. ami érdekes h kurva kevés az olyan amiben KÁD van... igen bazeg KÁD:-))

az online kereső felületen mondjuk volt 500 kiadó lakás, ezekből leszűrtük h mennyi amit ki is tudunk ill. ki is akarunk fizetni, utána leszűrtük azt a 3 környéket ahol szívesen laknák, utáne meg beszűrtük azt a feltételt h legyen benne kád, nos ezek után kiadott kb 10 találatot lol, amiből a kád miatt kb 100 esett ki eheh. bazzeg ezek nem szeretik a kádat, minden király kecó zuhannyal van felszerelve alapban. nórinak viszont fontos h legyen kár amiben tud relaxálni, ill én is szeretek elpilledni néha benne így le van szarva, nem volt mese ilyet kellett találni:-)

Nos a lényeg, hogy végül sikerült egy marha jó helyen és (helyi szinten) tök jó árban lakást találni, kb 70m2, 2 balkon, kád, nappali +háló, plus egy kisszoba és ami a fő lényeg h nagyon jó negyedben van (a diplomatanegyedben lol), ill. kb 50m tőlünk az egyik legkirályabb bevásárló/sétálóutcája hágának.. olyan mintha pesten a ferenciek terén laknánk:-) persze itt nyugisabb mert amúgy ez egy lakónegyed semmi dzsembolival esténként . A másik ami fontos h elég biztonságos a környék és 99%ban echte hollandok lakják, vagyis kevésbé "színes" (már ha értitek mire gondolok hihihi:-)))

Királynő szülinap

nos ez hollandia legnagyobb ünnepe. ápr 30 a királynő szülinapja.. vagyi pontosabban nem a jelenlegi királynőé hanem az anyjáé hihihi. ilyenkor egész napos dzsembori van mindenhol és felveszik az egyszer használatos ruhájukat, ami minden h milyen de legyen benne narancssárga eheh. 29-én vasárnap bementünk a belvárosba, itt egész napos programok voltak , kb egymástól 200m re színpadok és mindehol szólt a zene, a külön helyeken mindenhol más és más típusú zene szólt, így mindenki megtalálhatta a kedvére való koncertet azaz h most rappelni akar vagy inkább jazzt hallgatni, és persze mindenhol kurvasokan voltak.

A belváros másik része meg kb vidámparkká alakult kurvasok vurstli meg minden ami ezzel jár ilyen, volt egy akkora pörgő hinta vagy nem tudom minek nevezzem h még nézni is beszartam tőle (extreme booster volt a neve), próbáltam győzködni magam ill nóri h próbáljuk ki ill. üljünk fel rá de nem tudtam rábeszélni.. úgy nézett ki mint az óramutató és tényleg kurvanagy volt, kb mint egy óriáskerék magas és pörgött ezerrel

a másik amin röhögtem h itt is voltak olyanok h x euróért vettél pl. karikákat és azokat kellett rádobálni ajándéktárgyakra és ha eltaláltad vagyis rá tudtad dobni a karikát akkor a tied lehetett.. volt amire persze több karikát is kellett dobni ill többe került maga a karika, nah nem is ez a lényeg hanem itt olyan ajándékok voltak h lcd tv, ipad, iphone telefon stb lol. nah ezen beszartam... röhögtem h jól elmúltak már azok az idők mikor légpuskával lőttem a 3pálcás alumíniumkarperecet vagy a plüssmacit lol,

bazeg itt a vurstliban iphonra tehetek szert 50 eur-ért..pff

nah a másik, ápr 30-án meg egész hága bolhapiaccá változik. ennek az a lényege h aznap mindenki kipakol a lakása elé az utcára, ami nem kell neki holmi és akkor a népek meg végigjárják és vehetnek ezt meg azt, de itt is kurvasokan vannak, hömpölyög a tömeg és minden tök jó meg poénos, mindenki narancsban van ezerrel, a kisgyerekek árulják az otthon sütött sütiket stb, van olyan h vki kiül és zenél v énekel és azért is lehet pénzt adni neki meg ilyenek, ill. ami poén volt h pl. volt olyan h azt "árulta" pár kiscsóka h volt egy felállított fa lap ahol ki volt vágva a fejnek rész és akkor te tojással ill. vizes szivaccsal dobhattál a kiscsókára , aki közben beállt a panel mögé.. vagyis magyarul fejbekúrhattad tojással:-)) nah ezt persze nem akartam mert nem vette volna jól ki magát ha hülyéredobom a sok holland előtt a kissrácot tojással 2 méterről...:-DD inkább csak adtunk nekik pár eurót h örüljenek:-)))

pár képet berakok csak h érzékelni lehessen mekkora is volt a tömegnyomor:-))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És búcsúzóul megmutatom nektek, hogy miért nem megyek tiltre egy vesztett AA vs K7s csata után:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mostantól gyakrabban jelentkezem, addig is, Tot ziens..:)

Norbi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://denhaag.blog.hu/api/trackback/id/tr934486144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása