HTML

NorbNor go Holland

Nóri és Norbi elindulnak a nagyvilágba és meghódítják Hollandiát...

Friss topikok

Címkék

Rapid holland beszámoló képekkel

2012.05.27. 23:55 NorbNor

 

Sziasztok

Ahogyan említettem a múltkor elkezdődött a couchsurfingek időszaka, amit valljuk be nagyon vártunk.

Ágival, a kolléganőmmel elmentünk be a városba és utána szanaszét bringáztuk magunkat. elugrottunk:)  Delftbe is. Delft egy kisváros mondhatnám, hogy Hága egyik agglomerációja és arról híres, hogy fajanszokat gyártottak itt anno:).

Szóval, ha tipikus kékfehér (nem emtékás) dolgot láttok, az úgynevezett delfti majolika (illtve tuti utánzat, de kit érdekel:)) egy olasz fazekas terjesztette itt el, majd amikor a kínai cuccok elkezdtek beszivárogni(nm nem, nem a 20. században, hanem sokkal korábban nem voltak olyan menők, de aztán visszatértek és ismét tuti divatosak lettek:)

 Ágival kisétáltunk a tengerre és elmeséltem neki a kb 2. napi tapasztalataim... mégpedig, hogy mondom Norbinak a teraszról, hogy jééé, nem is tudtam, hogy vannak itt fókák(gondoltam tenyésztik, vagy mi van), de kiderült, hogy ezek emberek, akik a k.... hidegben szörföznek és mesziről a tuti fekete cuccban, úgy néznek ki mint csoportosuló fókák:)

 Megérkeztek szerda este anyuék, nos, mindenki tudja, mekkora para tud ez lenni.. khmmhm...nos nem sikerült szuperre az ittlétük, de survivor üzemmódban letoltam:) anyu kicsit lebetegedett, így kénytelen voltam néha vele maradni:)

elmentünk velük Rotterdamba és a Keukenhofba.. háááát, Rotterdam csúf, csúnya, izé.. azóta cégesen voltam mégeccer, nem lett szebb, mit mondjak... mint sok Váci út egymás mellett...ami érdekes volt.. nos olyan nem volt...

elmentünk velük a világ egyik legszebb kertjébe, na jó tuti van ennél szebb is sokkal, de még nem voltam sokban, és így számomra klassz:) Keukenhofnak hívják, nem egész évben van nyitva, hanem csak tulipánvirágzáskor. Kb március végén nyílik és május végéig van nyitva és mi utolsó előtti napon voltunk, amikor volt egy liliom show is.. a kedvenc virágom, szépséges:)

0536 024.jpg05196 004.jpg0536 009 (2).jpg0536 061.jpg0536 037.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

majd hétfőn kilőttük őket este és kezdődött az eddigi legzizibb hetem, egész héten megbeszélés és éjfélkor haza- nem sírok vacsorák miatt, de akkor is, majd kelés 600kor. A megbeszélések helyszínén nagyon hideg volt, ami oda vezetett, hogy péntekre 38 fokos lázam lett és két év után először lebetegedtem. Csütörtökön kezdődött a Global Corporate Challenge, ahol is napi 10K lépés a minimum:(

sajnos emiatt nem tudtam kb semmit teljesíteni, de kicsit megkértem Norbit, hogy mozduljunk ki legalább ezen a hosszú hétvégén, mivel még ezen a hétvégén van úgy kocsink, hogy nem költözünk(írtam már korábban, hogy a költözés miatt a cég ktsgére még tudunk bérelni 3 hétre autót). Sokat menni nem tudok, mert tolom a kis antibiotikum kúrát, de nem tudok a fenekemen ülni:)

tegnap elmentünk a Madurodamba. Erről tudni kell, hogy az egyik legnagyobb hype kb errefelé:)

Madurodam Hollandia kicsiben:). Totál makett épületek(belülről is nagyon pro és mennek a vonatok-autók, repülők és teljesen interaktív. Itt már beazonosítottuk, hogy mit láttunk és mi akarunk még tutira és mi nem annyira fontos:)05271 019.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ez a hágai Békepalota kicsiben:)

Majd először kimentünk délután a partra kicsit napozni, hiszen eljött ide is a nyár.. a tenger még csak 14 fokos és nem Norbi volt az egyetlen, aki megfürdött benne:) brrrrr . Még rágondolni és borzasztó... de nagyon kemény csávó a férjem:)

ma, pedig kitaláltuk, hogy elmegyünk megnézni A Gátat:)

előtte még megálltunk Hoornban, amiről a Horn fok (és nem Gyula) kapta  nevét és ahol született Abel Tasman, akit azért bírok, mert róla nevezték el Tazmániát és az egyik kedvenc mesefigurám Taz:)

Itt már a százévekkel korábban menők voltak a planking cuccok:) 

 

05271 062.jpg

Innen továbbmenve megláttuk a Gátat, azaz az Afsluitdijk-t:), ennek az egyik vége Zurichben van:) muhaha.. no nem olyan hosszú, hanem van egy ilyen nevű település erre is, de mivel az u itt ü betű kiejtve, így elég vicces:) a gátnak köszönhetően ma már tó az IJsel, de korábban tenger volt, és megszűnt mert elválasztották egy 32 kmes gáttal, amit néha tör meg egy-egy zsilip:) gyönyörű és fenséges látvány egyszerre, ami eszembe juttatta, hogy vajon tényleg ennyire be tudjuk törni a természetet?

05271 075.jpg

 

Majd elmentünk, és ha már erre jártunk a 150 kmre lévő egyetemvárosba, Groningbe is bepillantottunk:) Ez Hollandia legészakibb nagyvárosa, kb három érdekes dolog van rajta, amiből egyet ki is lőttünk, mert épp nem volt halpiac és a halpiac az:) Maradt a Grote Markt(nagy piactér) és a múzeum... nem vagyunk egy nagy kultúrállatok Norbival, de megnéztük, mert azt mondják must have... hááát:) képek ld lejjebb:) nekem az építészete sokkal inkább vonzó volt, mint pl  a vasútállomás

http://en.wikipedia.org/wiki/Groningen

 ez a múzeumban a korai, keleti porcelán kiállításon fellelt darab... érdekesség és nagyon nem a 20. századból...

05273 017.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a Múzeumba menet eltévedtem és Norbi szomorúságára a piros-lámpás negyedben kötöttem ki:) ahol ha már ott voltunk megnéztük:)... hááát, Groningben az erősen 30+os korosztály szolgálja ki az egyetemistákat vagy csak ők dolgoznak nappal, Volt még kiadó ablak is( nagyon vicces, pont úgy hirdették, mint a sima kiadó lakást:))

 Holnap még megpróbálok egyet pihenni és mostantól belevetni magam a tökegészséges napi minimum 10000 lépéses történetbe.. csak ez a torokfájás ne lenne:)

 legyetek jók

Nóri

PS. para ezerrel, jövő héten költözünk:) és be kell vallanom, hogy az agyammal el tudtam mozdítani egy kanapét és lelassítottam a szívem, miután túl vagyunk az első fizetésemen és ugye beváltottam az ígéretet... aki olvasta a korábbi postokat az tudja, mit jelent ez:) most egy darabig asszem relax:)

éééés Welkom Mira:) a Beus, Sanyi: sok sikert és kitartást:)

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://denhaag.blog.hu/api/trackback/id/tr674549974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aiiaiiyo 2012.06.06. 09:18:24

tyvm, deszar nektek odakint, kicsit sem irigykedek :D

fd 2012.06.13. 21:26:05

szépen ki vagytok simulva, ennyit jelent az itthoni stressz..
süti beállítások módosítása