HTML

NorbNor go Holland

Nóri és Norbi elindulnak a nagyvilágba és meghódítják Hollandiát...

Friss topikok

Címkék

ahogy én látom

2012.07.11. 16:38 NorbNor

nah, régen írtam, gondoltam befrissítek pár dolgot..(megkértem Nórit tegyen be képet, de ígérem egyszer én is megtanulom:))

Nóri elég jól összeszedte az utóbbi idők történéseit, nem is tudnék ilyen jó blogot írni:)

pár gondolat, ami eszembe jutott miközben olvastam:

orvos

naja, mint már írtuk voltunk anno a háziorvosunknál beregisztrálni magunkat. Háát tény h itt kicsit máshogy kezelik a „beteget”, mint otthon. Most csak azt nem tudjuk, h ez mindenkinek jár vagy csak mi vagyunk ennyire faszán elkényeztetve, mert olyan szintű az egészségbiztosításunk , amit a cég fizet (vagyis a legdrágább hehehe)

Szóval itt tényleg kinyalják a seggedet is. Voltunk vérvételen, amiből nálam kiderült h magas a koleszterinem.. mondjuk ez régebben is magas volt, sajnos itt nem csinálok kb semmit csak zabálok és ülök a pc előtt hihi, és persze hízok, mint egy disznó..:-)

Valamit ki kell találnom, mert így nem ok. Mondjuk mostanában többször elmentünk együtt biciklizni, ami nálam nagy szó, ha vki egy éve azt mondja h 30km-t letekerek biciklivel egyhuzamban azt tuti kiröhögöm hehe. Szal a biciklizést mondjuk élvezem, csak nem tudom megszokni h az ülés töri a fenekemet. kurva idegesítő, h a lábam tök jól bírja meg bírná még de a popi meg ég , mint állat ezért nem esik jól egy idő után tekernem. Nos vagy az ülést kell valahogy beállítanom jobban vagy veszek egy új ülést mert ez így nem OK, majd meglátjuk.

Októberben kell mennem új vérvételre ha ott sem ok minden eredmény, akkor a doki össze fog állítani vmi programot/étrendet, amivel beáll majd minden érték.

Kicsit hihetetlen, hogy milyen itt a nyugalom meg a jólét. Sosem szerettem, mikor vki kiment külföldre (nyugatra) és utána ezerrel ostorozta az otthoni állapotokat, meg h kint minden mennyire fasza otthon meg minden mennyire szar. Nos ezt nem akarom én sem ragozni, azt h otthon szar azt tudom, mert munkanélküliként megtapasztaltuk az utolsó évben, de h itt minden ennyire fasza lesz azt nem gondoltam.

Tudom, szarul hangzik, de itt tényleg bele lehet hülyülni a „minden jóba”. Otthon az én senior pozíciómmal és fizummal a pénzügyi szektorban plusz a nóri fizetésével kb semmink nem maradt hó végére.. jó mondjuk nem is voltunk az a spórolok ezerrel típus, de akkor sem. Itt meg simán félre lehet rakni  a Nóri 1 fizujából, úgyhogy én kb lófaszt sem csinálok.. azért ez gáz..:-) A kaja és a ruha árak minimálisan vannak a magyar felett, de kb kurvára nem érdemes átszámolgatni, mert teljesen máshogy viszonyul a havi eurós béredhez.. azaz hiába x euróval több itt a kaja ha az a végén mégis a fizetésed töredéke.. ill. a másik, h tényleg kurva jó akciók vannak. Az összes bolt minden héten akcióz vmit, és itt a végkiárusítás meg az 50%-os leértékelés nem az h vidd el mert szar és azért , hanem inkább reklám a boltnak , h a parasztja a jövő héten is bejöjjön, mikor már nem lesz akció:))

Ki lehet fogni nagyon király cuccokat, az élelmiszerek közül az akciósak meg kb mindig a magyar árak alatt vannak. Pl. múltkor le volt akciózva az előre elkészített lasagne, kemény 1,49 eur volt egy 500g os adag, gondoltuk egyszer élünk próbáljuk ki (alapvetően bizalmatlan vagyok az előre elkészítetten kapható „csak felmelegíted és kurvajó” ételekkel szemben) DE ez vmi ténylegkurvajó volt!!! hihi ezen röhögtünk h ez szánalmas h itt a legszararabb csumpi lasagne is milyen kurva finom, namindegy, be is toltam vmi hármat egy héten keresztül, már Nóri nem engedte h vegyek mert h milyen gáz h mindig csak ezt eszem hehe

Szóval ott tartottam h hízok mint egy disznó, úgyhogy megfogadtam h augusztus végétől –szeptembertő változtatnom kell mert ha így megy tovább lefolyok a székről:)

Azért csak szeptembertől a változás, mert augusztusban még megyünk nyaralni a törökökhöz egy megaszuper all-incusive szállodába és ott még tuti felzabálok mindent, ami megtetszik, leszarom h hizlal egyszer élünk vazzegJ utána meg elkezdek majd edzeni vmit… mondjuk fura, hogy tengerpart mellől tengerpartra megyünk nyaralni.. és tuti akkorra lesz a 3 napos ezévi holland nyár is időzítve:P

Capture.PNG

Mostanában várakozó állásponton vagyok. Nem nagyon történik semmi. Jövő héten megyünk haza Hungaryba, utána meg végre nyaralni törökbe, ezeket nagyon várom, ill. most szünetel a holland nyelvsuli is, ezt is várom h kezdődjön el újra.

A nyelvtanulással kicsit leálltam perpillanat:) na majd augusztusban újra beizzítom magam. Szerencsére a következő kurzus már olyan lesz h egy héten 2x lesz óra, mert a mostaninál nem haladtunk vmi hiper sebességgel. Érdekes ez a nyelv dolog, így h kb semmi energiát nem fektetek a tanulásba az írott szöveget már 80-90%-osan megértem a beszédben pedig nagyon sok szót kihallok (ami a holland kiejtést ismerőknek mond azért valamitJ) a reklámokat meg kb már ezerrel értem. Szeptembertől mindenképpen akarok vmi ingyenmunkát, hogy legyek vmikor hollandok között, ill. akarok vmi edzésre járni ahol ugyancsak hollandok vannak. egyszerűen, ha hollandokkal tudnék beszélgetni komolyan mondom kb 2 hónap alatt folyékonyan beszélnék.. nagyon sok ragad rám így is de érzem h szinte csak a passzív tudásom nő ezerrel, az meg fasza h 100%-osra töltöm a teszteket online ha nem tudok egy fagyit kérni a boltban.-)))

Breaking news!!

Bazzeg de durva dolog történt a minap. Elütöttek a házunk előtt egy biciklis fiút.. Sajnos kiderült utóbb, hogy belehalt a sérülésébe:(( még csak 13 éves volt.

… még láttam is cigizés közben a teraszról a csődületet...a baleset egy cserbenhagyásos baleset volt, majd az autót nem messze megtalálták, amelynek a tulaja egy 20éves kiscsóka pont akkor jelentette be a lopást....pfffff  Rá kellett jönnöm, hogy azért szar alakok mindenhol vannak(  csóka egy szirénázó tűzoltókocsira tapadt rá, aki 100al robogott, a kiscsóka elengedte a zebrán okosan, de nem számított arra, hogy egy kis kocsi megy utána... )

Ez azért így közelről megtapasztalva nagyon megrázó voltL Ha morbid akarnék lenni azt is mondhatnám, hogy hiába mindenhol a fasza biciklisút meg ezer kerékpáros azért az autó hágában is erősebb.. Mindig mondom Nórinak is h kurvára kell figyelni mert utólag ha te ülsz a bicilkin már cseszheted h nem te voltál a hibás..

nah kicsit szomorú lett a vége, de ez van. pápá norbi

UI: kicsit vidámabb: Boldog Névnapot a nejemnek:))))

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://denhaag.blog.hu/api/trackback/id/tr684645964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása