HTML

NorbNor go Holland

Nóri és Norbi elindulnak a nagyvilágba és meghódítják Hollandiát...

Friss topikok

Címkék

Hollandia, gyorsjelentés by Norbi

2012.04.03. 12:54 NorbNor

na helló,

kicsit régen írtam.. nem is nagyon volt történés, mármint ami húde izgi, meg igazság szerint be is lustultam a nagy kényelemben:-) szóval gondoltam ideje kis életjelet adni magamról v magunkról. Próbálom rendszerezni:-)

Póker

Nos ezen a téren (koppkoppkopp) minden jól megy szerencsére. ZOOM poker a nyerő:-) teljesen függő lettem:-) Fr nl10 és nl25-öt tolok. Eddigi kb 2-3 hét történései alapján a heti 200 eur-t (szigorúan játékpénzben persze!) tudom hozni. Ez tehát fasza eddig.

Nyelvtanulás

Nah ez izgibb sztori. Nyelvtanulás ügyben körvonalazódott végre h mi merre lesz. A lényeg h 3 vonalon fogok támadni. Egyrész a cég fizet egy kurva jó online nyelvtanfolyamot (rosettastones). Ez teljesen interaktív és minden neten folyik. Magad osztod be h hogyan haladsz a leckékkel és ami durva h lehetőség van online (élő) tanárral is beszélgetni, kvázi mint egy magántanárral ill. később van olyan opció h külön közösségben is beszélhetsz más tanulókkal ill. játszhatsz velük minden érdekes feladványokat, melyeknek az a lényege h minél inkább beszélj az idegen nyelven. Nagyon profin ki van találva. Szal ez az első kör ahol tanulok, utána a második h visszajelzett a nyelviskola ahová regisztráltam h jelentkezett még 3 ember náluk és ezért indulni fog a kezdő holland csoport ápr. 10-én.-) szal ez is beindul. Ez jó választásnak tűnik, egyrészt mert relatíve (holland mércével mérve) olcsón sikerült kurzust találni, ill. nem mindegy h a csoportban 15-en vannak vagy 4 -en.. szóval nem tudom milyen lesz de az biztató h kevesen vagyunk és így több idő jut egy egy emberre az órákon. A harmadik meg annyi h letöltöttem egy tök jó kis könyvet (vmi az a címe h 3 hónap alatt hollandul) ehhez a könyvhöz meg millió mp3 is mellékelve van ami a leckéket mondja fel. Szal ezzel a 3 vonallal támadom be jövő héttől a hollandot..:-) a végső cél a NT2-es nyelvvizsga, ez kb a hivatalosan elismert felsőfokú holland vizsga. Jó lenne ezt egy év alatt megszerezni.. ill. nyárra jó lenne egy erős A2 szint elérése, mondjuk most nagyon elhivatottnak érzem magam már nagyon várom h tanuljak:-) aztán később majd meglátjuk hogyan alakul.. hihihi

Shopping

Miután nóri megkapta az első fizuját idekint, elterveztük h csapunk egy shopping hétvégét:-) Nos jelentem megvolt. Szombat vasárnap a lábunkat lejárva bebarangoltuk a city központját, végignyálaztuk az összes létező áruházat és shoppingutcát. Hááát ha vmit lehet Hága belvárosában csinálni akkor a pénzt elszórni azt nagyon könnyedén.-) Millió üzlet és 2-3 megaáruház várja h náluk szórd el a pénzt. Ez tök érdekes mert szerintem jelenleg Magyarországon is megvan már az a lehetőség h jó cuccokat tudsz venni, ill. kb otthon is mindent megkapsz ha van elég manna a zsebedben. Idekint meg miközben bolyongasz az X emeletes áruházban kb rájössz h lóf*szt. Nem szoktam nagyon hypolni a nyugatot de itt kicsit úgy van vele az ember mint parasztbácsi az első állatkerti útján a zsiráffal h "ilyen állat márpedig nem létezik" sztori.. azaz egyszerűen letaglóz a ledöbbentő árubőség, minőség stb. Minden van kb és nem az h minden van hanem minden árkategóriában van.. a legnagyobb világmárkáktól kezdve a "gagyibb" utánzatokig. Meg persze kurva nagy tömeg mindehol-) az látszik h a hollandok is szeretnek vásárolni és az is látszik ha van is pénzük miből vásároljanak:-DD

Kezdetben próbálja az ember átszámolgatni az árakat h azért kicsit képben legyen h mi mennyi, de aztán rájössz h mivel nem 1 hétre jöttél ki hanem itt élsz és a fizetésed is idekint kapod azért kb pontleszarod egy idő után h mi mennyi átszámítva.. mindent az eur fizetésedhez kezdesz el mérni és ezért teljesen más dimenzióban kezdesz el vásárolni cuccokat. Ami még említésre méltó a shopping témában h itt az a nagyon menő ahol leárazás van.. mondjuk ez nem meglepő de ezt úgy kell elképzelni h sok helyen meghirdetnek hivatalosan helyi újságokban egész oldalas hirdetésben h itt és itt hétfő kedd leárazás lesz 70%-al és akkor kb fél hollandia odanyomul és ott vásárol. És nem a gagyik vannak leárazva meg a kifutó darabok hanem a legújabb modellek a reklámért stb. szóval nagyon érdemes az ilyeneket figyelni, nóri holland kolléganői is azonnal ezt mondták h vannak olyan utcák ahol egyzserűen nem tudod megfizetni a cuccokat normál esetben a hétköznapokon viszont ezek az utcák üzletei időszakos jelleggel mindig tartanak ilyen 1 -2 napos leárazási akciókat a normál áruikra és ilyenkor nyomulnak oda sokan mert leárazva már megfizethető:-)) (egy hollandnak persze hihihi)

Hazaút

nos ápr 4-én megyün haza! Pesten leszünk péntekig utána irány anyuhoz vidékre, ott húsvét majd hétfőn vissza Hága. Kicsit olyan furcsa.. gondolkodtam h mit várok vagy mennyire várom h hazamenjünk pestre. Ez érdekes mert kb nem érzem azt h hiányozna Magyarország..:-( nem tudom , lehet még nem sok idő telt el de nincs honvágyam. Ami hiányzik az a barátok és természetesen anyukám nóri anyukája stb. ill. ami még kurvára hiányzik és ezt várom a legjobban h MAGYAR beszédet halljak végre!!! :-)) kicsit felőrli az embert h mindehol csak a holland makogást hallja, ezért a legjobban azt várom h halljam végre magam körül h húbazmeg, basszmeg, egy sört, húzzál már odébb kisanyám stbstb mindegy mit csak magyarul legyen:-DD ill. nagyon várom a haverokkal való találkozást és sörözést. Tulajdonképpen ez az ami a legjobban hiányzik h itt nincs senki akivel le tudnék menni meginni egy jó sört és közben sztorizgatni stb .vagy jó lenne idekint haveri körben beülni valahová és "cigizni" utána meg másnap kb egész nap röhögnénk h mi volt tegnap este és ki volt a legnagyobb kretén állat:-DD na szóval ilyenek kicsit hiányoznak. Nóri persze nyitott lenne ilyenre (is) de az nem ugyanaz és ugye pesten sem nórival mentem kettesben sörözni hihihi.

Tervek

Visszaérkezésünk után elterveztem h hipermódon napi beosztás szerint fogok élni és működni.. most eléggé felborult a napirendem (aki pókerezett már hivatásszerűbben az tudja kb miről beszélek), szal nagyon későn fekszem és relatíve későn kelek és kezd felborulni a bioritmusom. Nos ennek véget akarok vetni, mert úgy járkálok napközben a lakásban mint egy vámpír:-D szal a napirend a következő lesz : kelek reggel nórival korán utána poki kb délig, utána nyelvtanulás míg nóri haza nem jön ill. a héten 2x 3x mindenképpen el akarok menni biciklizni. A biciklizést egyre nagyobb szakaszokra tervezem, most kb ott tartok h meghalok 500 méter után és nem érzem másnap a combom hihihi nos ennek vége bazeg!!! kicsit égő mikor a 70 éves mammer elhúz mellettem az erdei bicikliúton.. jó mondjuk neki 50 sebességes bicaja van de akkoris!! kurvaannyját úgy felhúztam magam rajta h kénytelen voltam nagyobb sebességbe kapcsolni és visszaelőzni, aminek persze az lett a vége h másnap a wc-re is alig tudtam leülni reggel nyihihi... nos ennek vége!! biciklizni fogok és edzett leszek!! lehet szurkolni, vagy ellenszurkolni hihihi, de akkor is edzett leszek nyárra!!:-DD

nah ennyi voltam, minden jót! húsvét után jelentkezem

norbi

Szólj hozzá!

Címkék: húsvét pest hazaút

A bejegyzés trackback címe:

https://denhaag.blog.hu/api/trackback/id/tr444360879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása